Als je ergens goed kunt wandelen dan is het wel in Sauerland.

Er worden volop tochten georganiseerd. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf op pad, goede wandelkaarten volop verkrijgbaar bij de boekhandel, de VVV. Zelf de buurtwinkel van Henke in Oberkirchen heeft meestal ook wel een wandelkaart liggen en in ons huis vind je ook veel informatie.
Vakantiehuis Sauerland (Haus am Lenne) is een prima uitvalsbasis voor al je wandelingen:)


bron: http://www.schmallenberger-sauerland.nl/aktief/wandelinfo/

 

 Smikkelwandelingen

De VVV (Verkehrsverein) Schmallenberg organiseert regelmatig geleide culinaire wandelingen rond Schmallenberg.

Geniet in het Schmallenberger Sauerland een regionaal geïnspireerd vijf gangen menu, stap voor stap en de ene gang na de andere. Er staat op u een bonte mengeling van plattelandsavontuur, prikkeling van uw zintuigen en bezinning te wachten.

Data en meer informatie

Voorjaarswandelweek Nordenau

Over het dak van het Sauerland met zijn prille meigroen leiden de wandeltochten tijdens de voorjaarswandelweek in Nordenau bij Schmallenberg. Vakkundige gidsen begeleiden deze wandelingen van dagelijks ongeveer 15 km door het opbloeiende landschap rond de Rothaarsteig en de Kahlen Asten. Naast verzorging vanuit de rugzak worden georganiseerde rusttijden met verzorging en middageten in uitgekozen gastronomiebedrijven aangeboden.

Voorjaarswandelweek Oberkirchen

Met zes lichte wandeltochten voor genietende wandelaars en gelijktijdig zes sportieve tochten voor geoefende wandelaars biedt de voorjaarswandelweek rond het schilderachtige plaatsje Oberkirchen in het romantische dal van de Lenne natuurvrienden een gevarieerd programma. Dat geldt enerzijds voor de uitgestippelde routes en anderzijds ook wat betreft ontspanning en gezelligheid.

Bödefelder Hollenmars

Wandelschoenen vaststrikken, de rugzak om de schouders hangen en de pleisters niet vergeten. Dat is het motto bij de traditionele Hollenmars in Bödefeld. Sportieve wandelaars, gepassioneerde natuurvrienden, maar ook wandelpioniers maken hier dagtochten met boeiende vergezichten van 11, 21, 42 of 67 km, terwijl de extreme wandelaars de hardcore-variant van 101 km aan één stuk lopen.

Voor nieuwe kracht zorgen onderweg meerdere servicestations. Daar worden naast lichte etenswaren en dranken, indien nodig, ook professionele eerste hulp bij blaren en andere wandelpijnen aangeboden.

www.hollenmarsch.de

 

Culinair wandeling Niedersorpe

Geniet de romantische omgeving van het dal van de Sorpe in het Schmallenberger Sauerland tijdens een wandeling van 8 tot 10 km. Bij verschillende stands worden op het gehele traject culinaire gerechten aangeboden. Deze wandeling eindigt bij Müllers Hof met een gezellig samenzijn. Deze wandeling is vooral ook voor gezinnen met kinderen en ouderen geschikt.

U betaalt voor de kosten van de dranken en gerechten, die u aan de diverse stands nuttigt. Het vooraf aanmelden is niet nodig.

www.sorpetal.de

 

Wandelweek Latrop

Genieten van de idylle puur sang, dat biedt u de VVV (Verkehrsverein) van Latrop in het kader van zijn jaarlijkse wandelweek. In gemoedelijke passen en begeleid door de gastbedrijven van Latrop gaat het op twee tochten van een halve dag en vier dagwandelingen van 7 tot 15 km van dit pittoreske dorp naar evenzo schilderachtig gelegen dorpen aan de Rothaarkam.

Geniet van het adembenemende landschap en leer hier een van de mooiste plekjes van Duitsland kennen. Ga samen met andere aardige mensen op weg en dat op een morgen al kort na zonsopgang.

 

Schmallenberger Sauerland wandelweek

Ga met ons wandelen en ontdek het echte land van de 1.000 bergen. Geniet een paar gezellige, actieve dagen en ontdek met gelijkgestemden mooie paden en doelen. Onder vakkundige begeleiding begrijpt men elkaar. Rust tussen de middag met ons uit in het bos, met koffie en verzorging vanuit de rugzak. En besluit uw dag met een of twee gezellige uren aan de eindbestemming. U hebt het verdiend!

Fleckenberger wandeldagen

Georganiseerde wandelweken hebben de nodige voordelen. Door deskundigen geleid ontdekt men met gelijkgestemden de mooiste trajecten en plekjes aan de Rothaarsteig en in het Rothaargebergte. Kaarten en kompas kunnen rustig in de rugzak blijven. En tijdens de middagpauze en aan het einde van de dag is er meestal ook nog een regionale lekkernij aan de vork. En dat op een behaaglijke plek en voorzien van de beste, gekoelde dranken.

www.fleckenberg.info

 

FALKE Rothaarsteig-marathon

Indrukwekkende vergezichten en natuur zo ver het oog reikt. De originele Falke-Rothaarsteig-marathon, die in Fleckenberg in het Schmallenberger Sauerland plaatsheeft, belooft zowel in sportief alsook in landschappelijk opzicht een aantrekkelijke ervaring te worden. Als traject voor de halve en hele marathon uitgezet, leidt die de deelnemende lopers op de marathon, halve marathon, nordic walking en walking via een traject van 21,1 km en 42,2 km over de zogeheten Weg van de Zintuigen.

Gestart wordt in Schmallenberg-Fleckenberg en via Jagdhaus gaat het over de toppen van het Rothaargebergte omhoog naar de Rijn-Weser-toren en verder over de Hochsauerland-dalvariant van de Rothaarsteig via Latrop terug naar de finish in Fleckenberg. In totaal zijn er 838 resp. 425 hoogtemeters te overwinnen, hoofdzakelijk via paden in het bos.