In Sauerland kan je in de winter met de familie prima skiën. Zeker voor beginners een aanrader. Dichtbij Nederland en redelijk van prijs. In het weekend kan het in Winterberg vrij druk zijn met wachttijd bij de liften. Tip: ga dan eens naar de andere skigebieden als Altastenberg, Neuastenberg of een van de andere skigebieden in de buurt. En ga dan naar Winterberg van maandag tot vrijdag, dan is het altijd wat rustiger!

Je vindt in de directe omgeving van vakantiehuis Sauerland – Haus am Lenne diverse skigebieden.  We beschrijven een paar skigebieden voor je.

  • Skipiste Hohe Liedin Schmallenberg – Gellinghausen (Sauerland) ligt in een groen en heuvelachtig gebied op slechts drie uur rijden vanaf Utrecht. U vindt de skipiste direct aan de L776 tussen Westernbodefeld en Bad Fredeburg. Omgeven door uitgestrekte bossen en weides. Op 720 meter ligt het hoogste punt van de piste, en vanaf daar daal je een kilometer lang af op een zonovergoten helling.

    skiën in skigebied hohe lied vakantiehuis sauerland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Skigebied Hunau biedt de langste (1326 meter) en hoogst gelegen liftinstallatie (810 meter) in Sauerland met 1500 meter afdaling. De vier liften kunnen samen per uur 3000 mensen transporteren. Er zijn hier goed onderhouden pistes, een skischool, verhuur van skimateriaal. Er is bij de ‘Baby’- en de sleelift een besneeuwingsinstallatie. Bij de Gipfellift is een nieuw skigebied van 3 hectare. Bij het bergstation van de lift begint de sneeuwzekere Hunau- loipe. Alle afdalingen kunnen worden besneeuwd. Bij het dalstation zijn grote parkeerplaatsen. Het skirestaurant biedt plaats aan 220 mensen.

    skiën in skigebied hunau vakantiehuis sauerland

    skiën in skigebied hunau vakantiehuis sauerland