Bron: http://www.wintersport-arena.de/nl/ohne-schnee/nordic-sports.php

Nordic Sport is een verzamelnaam voor alle sporten die met ski’s, stokken, boards en wandeltechnieken te maken hebben. Met of zonder sneeuw. Stel je maar eens voor. De stokken tikken in het zelfde ritme als je passen terwijl je in zoele lucht door het sappige groen wandelt. Op ontdekkingsreis door een eigenlijk zeer bekend gebied. Want als het landschap zijn winterkleed aflegt en het voorjaar alles in zachtgroen schildert, toont de natuur zich weer van een heel andere kant. Maar wat blijft is de sport. Net zo gezond en verfrissend, met dezelfde manier van bewegen. Dat noemen we Nordic-action!

Nergens anders in Duitsland vind je zoveel van deze gecertificeerde centra voor Nordic-action (DSV-Nordic-Aktiv-Zentrum) als in de Wintersport-Arena Sauerland. De experts van het Duitse Skiverbond (DSV) hebben de gebieden hier goed onderzocht, de beste parcours uitgekozen en daarvoor een uitgekiend concept ontwikkeld.
Daarbij wordt vooral veel gevergd van kracht, uithoudingsvermogen en ervaring. En dan is ook nog eens rekening gehouden met de schoonheid van het landschap: schaduwrijke bossen, bloeiende weides, spranklende bronnen en spectaculaire vergezichten. Deze routes tonen alles wat het landschap hier te bieden heeft. Op informatieborden staan naast de routebeschrijving ook waardevolle tips over training en fitness.

DSV-Nordic-Aktiv-centra bevinden zich in: 
Girkhausen
Willingen
Winterberg 
Brilon

Een Nordic-Walking-centrum is in:
Medebach-Hallenberg